- Rodziców uczniów, którzy będą jedli obiady w szkole w roku szkolnym 2022/23, prosimy, aby na początku września wypełnili deklarację http://sp1.wroclaw.pl/wp-content/uploads/2022/09/obiady-deklaracja.pdf
2. OPŁACANIE OBIADÓW
OPŁACANIE OBIADÓW ZA CZERWIEC 2023
Od 1 VI do 23 VI 2023 jest 14 dni obiadowych
PRZERWA BOŻE CIAŁO 8-9 CZERWCA
KONIEC ROKU SZKOLNEGO – 23 CZERWCA
Cena jednego obiadu wynosi 6zł. Kwotę 14 x 6 zł = 84 zł należy wpłacić od 5 do 12 CZERWCA 2023 na konto szkoły.
Odpisy będą dokonywane tylko w przypadku zgłoszenia nieobecności MINIMUM jeden dzień wcześniej, telefonicznie 71 798 68 36 wewn. 113 lub mailowo jussos0027@edu.wroclaw.pl
Przypominam, że istnieje możliwość odwołania obiadu do godziny 8.00 w wyjątkowych sytuacjach (np. niespodziewana choroba).
Odpisy za obiady proszę składać intendentowi (powyżej numer telefonu i adres e-mail)
Płatności możliwe są tylko przelewem na konto bankowe w banku PKO BP:
57 1020 5226 0000 6302 0416 3697
Szkoła Podstawowa nr 1 im. Marii Dąbrowskiej
ul. Nowowiejska 78
50-315 Wrocław
W tytule przelewu należy wpisać: „Obiady dla – imię, nazwisko i klasa dziecka – za miesiąc….”
(UWAGA: prosimy o sprawdzenie, czy w tytule zapłaty jest aktualna klasa dziecka!).
3. JADŁOSPIS – OBIADY
jadłospis w wersji pdf 5-7 czerwca http://sp1.wroclaw.pl/wp-content/uploads/2023/06/Jadlospis-05-07-2023.pdf
jadłospis w wersji pdf 29 maja – 2 czerwca http://sp1.wroclaw.pl/wp-content/uploads/2023/05/jadlospis-29.05-02.06.pdf
jadłospis w wersji pdf 22-26 maja http://sp1.wroclaw.pl/wp-content/uploads/2023/05/Jadlospis-22-26-maja.pdf
jadłospis w wersji pdf 15-19 maja http://sp1.wroclaw.pl/wp-content/uploads/2023/05/Jadlospis-15-19-maja.pdf
jadłospis w wersji pdf 8-12 maja http://sp1.wroclaw.pl/wp-content/uploads/2023/05/08.05-12.05.pdf
jadłospis w wersji pdf 4-5 maja http://sp1.wroclaw.pl/wp-content/uploads/2023/04/04.05-05.05.pdf
jadłospis w wersji pdf 24-28 kwietnia http://sp1.wroclaw.pl/wp-content/uploads/2023/04/24.04-28.04.pdf
jadłospis w wersji pdf 17-21 kwietnia http://sp1.wroclaw.pl/wp-content/uploads/2023/04/jadlospis-17-21.04.pdf
jadłospis w wersji pdf 10-14 kwietnia http://sp1.wroclaw.pl/wp-content/uploads/2023/04/Tydzien-10-14-04-2023.pdf
jadłospis w wersji pdf 3-5 kwietnia http://sp1.wroclaw.pl/wp-content/uploads/2023/03/Jadlospis-03.04.2023-05.04.2023.pdf
jadłospis w wersji pdf 20-24 marca http://sp1.wroclaw.pl/wp-content/uploads/2023/03/20.03-24.03.pdf
jadłospis w wersji pdf 13-17 marca http://sp1.wroclaw.pl/wp-content/uploads/2023/03/jadlospis-10.03-17.03.pdf
jadłospis w wersji pdf 6-10 marca http://sp1.wroclaw.pl/wp-content/uploads/2023/03/06.03-10.03.pdf
jadłospis w wersji pdf 27 lutego-3 marca http://sp1.wroclaw.pl/wp-content/uploads/2023/02/Jadlospis-27.02-03.03.pdf
jadłospis w wersji pdf 6-10 lutego http://sp1.wroclaw.pl/wp-content/uploads/2023/02/tydzien-06.02-10.02.pdf
jadłospis w wersji pdf 30 stycznia – 2 lutego 2023 http://sp1.wroclaw.pl/wp-content/uploads/2023/01/Tydzien-30.01-03.02.pdf
Alergeny:
1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut).
2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie).
6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie).
9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
12. Dwutlenek siarki.
13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie).
14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie).
Do przygotowania potraw na ciepło używamy oleju rzepakowego, a do surówek i sałatek oleje nierafinowane, np. oliwa z oliwek.