E-dziennik

Plan Lekcji

Kiermasz Bożonarodzeniowy

1. OPŁACANIE OBIADÓW:

Opłata za obiady w miesiącu MARCU 2021 R.
Cena obiadów:
Uczniowie – 23 X 5,20 zł = 119,60 zł
Nauczyciele – 23 x 8,06 = 185,38 zł

za miesiąc marzec 2021 r. płatności przelewem za obiady należy dokonywać od 1 do 5 marca na poniższe konto bankowe:
Szkoła Podstawowa nr 1 im. Marii Dąbrowskiej
ul. Nowowiejska 78
50-315 Wrocław

w banku PKO BP konto nr 57 1020 5226 0000 6302 0416 3697 ,

w tytule przelewu należy wpisać:  „Obiady dla – imię, nazwisko i klasa dziecka – za miesiąc….”
(UWAGA: prosimy o sprawdzenie, czy w tytule zapłaty jest aktualna klasa dziecka!).

W razie nieobecności należy do intendenta dostarczyć informacje o tych nieobecnościach. W przeciwnym razie odpisy nie będą uwzględniane w przelewach.

Przypominamy, że obiady należy opłacać w tym miesiącu, w którym uczeń się stołuje
(np. za m-c luty opłatę należy uiszczać od 1 marca, (nie wcześniej!) najpóźniej do 5 marca)

2. JADŁOSPIS – OBIADY 15.02 – 26.02

DATA PIERWSZE DANIE DRUGIE DANIE NAPÓJ
15.02.2021 Zupa z cukinii z cytryną

 300 ml (1,7,9)

Ziemniaki z koperkiem 175 g kotlet z piersi 80 g (1,3), biała kapusta z marchewką i ziołami 80 g Woda z sokiem

 200 ml

PONIEDZIAŁEK
16.02.2021 Grochówka z majerankiem 300 ml (1,7,9) Ziemniaki z koperkiem 175 g, makaron spaghetti 150 g z sosem bolognese 100 g, rukola  (1,3) Herbata z cytryną 200 ml
WTOREK
17.02.2021 Zupa pomidorowa z makaronem i natką

300 ml (1,7,9)

Ziemniaki z koperkiem 175 g, jajko sadzone 2 szt., marchewka z groszkiem  80 g (1,3,7) Kompot

200 ml

ŚRODA
18.02.2021 Zupa pieczarkowa 300 ml (1,7,9) Pyzy z mięsem 200 g, kiszona kapusta  80 g (1,3,7) Woda z sokiem

 200 ml

CZWARTEK
19.02.2021 Kapuśniak 300 ml (1,9) Pierogi leniwe 220 g, marchewka z jabłkiem 80 g (1,3,7) Kompot

200 ml

PIĄTEK
22.02.2021 Zupa jarzynowa z fasolką szparagową 300 ml (1,7,9) Ryż  150 g , gyros 100 g,

tzatzyki 80 g (1,7)

Herbata z cytryną

200 ml

PONIEDZIAŁEK
23.02.2021 Zupa krupnik z trzech kasz z natką 300 ml (1,9) Naleśniki z serem  2 szt., jogurt 1 szt.,

 (1,3,7)

Woda z sokiem

 200 ml

WTOREK
24.02.2021 Rosół z makaronem z natką

 300 ml (1,3,9)

Ziemniaki z koperkiem 175 g , udko 150 g, czerwona kapusta z jabłkiem 80 g Kompot

200 ml

ŚRODA
25.02.2021 Zupa rybna z ziołami  300 ml (1,4,9) Kasza 160 g, gulasz 150 g z serem 50 g (1,3,7) Woda z sokiem
200 ml
CZWARTEK
26.02.2021 Barszcz czerwony z natką 300 ml (7,9) Pierogi ruskie 220 g, rukola (1,3,7) Kompot

 200 ml

PIĄTEK

 

LEGENDA SUBSTANCJI I PRODUKTÓW POWODUJĄCYCH ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI W JADŁOSPISIE OZNACZONA NUMERAMI:

  1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN TJ. PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ, OWIES, ORKISZ, I PRODUKTY POCHODNE, 2. SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE, 3. JAJA I PRODUKTY POCHODNE,
  2. RYBY I PRODUKTY POCHODNE, 5. ORZESZKI ZIEMNE I PRODUKTY POCHODNE, 6. SOJA I PRODUKTY POCHODNE, 7. MLEKO I PRODUKTY POCHODNE, 8. ORZECHY TJ. MIGDAŁY,

ORZECHY LASKOWE, WŁOSKIE I PISTACJE, 9. SELER I PRODUKTY POCHODNE, 10. GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE, 11. NASIONA SEZAMU I PRODUKTY POCHODNE,

  1. ŁUBIN I PRODUKTY POCHODNE, 13. MIĘCZAKI I PRODUKTY POCHODNE



3. INFORMACJE DODATKOWE:

Grafik przerw obiadowych: http://sp1.wroclaw.pl/wp-content/uploads/2020/09/przerwy-obiady.pdf

Odwołanie obiadu jest możliwe z wyprzedzeniem – najpóźniej tego dnia, kiedy dziecko nie przyjdzie do szkoły, do godziny 8.30.
Telefon do pani intendentki: (71) 798 68 36 wewn. 113

Stołówka mieści się na parterze w sali 8. Obiady wydawane są w godzinach 11.50 – 14.40.

W razie wątpliwości prosimy o kontakt z panią intendentką 71 798 68 36 wewn. 113