E-dziennik

Plan Lekcji

Pomoc Psychologiczna

  1. Rodziców uczniów, którzy będą jedli obiady w szkole w roku szkolnym 2022/23, prosimy, aby na początku września wypełnili deklarację http://sp1.wroclaw.pl/wp-content/uploads/2022/09/obiady-deklaracja.pdf

2. OPŁACANIE OBIADÓW

OPŁACANIE OBIADÓW ZA STYCZEŃ 2023

Od 2 I do 31 I 2023 jest 21 dni obiadowych

6 I (piątek) – dzień wolny od zajęć (Trzech Króli),  w tym dniu nie będzie obiadu.

Cena jednego obiadu wynosi 6zł. Kwotę 21 x 6 zł = 126 zł należy wpłacić od 2 do 15 stycznia 2023 na konto szkoły.

Odpisy będą dokonywane tylko w przypadku zgłoszenia nieobecności MINIMUM jeden dzień wcześniej, telefonicznie 71 798 68 36 wewn. 113 lub mailowo jussos0027@edu.wroclaw.pl
Płatności możliwe są tylko przelewem na konto bankowe w banku PKO BP:

57 1020 5226 0000 6302 0416 3697
Szkoła Podstawowa nr 1 im. Marii Dąbrowskiej
ul. Nowowiejska 78
50-315 Wrocław

W tytule przelewu należy wpisać:  „Obiady dla – imię, nazwisko i klasa dziecka – za miesiąc….”
(UWAGA: prosimy o sprawdzenie, czy w tytule zapłaty jest aktualna klasa dziecka!).

3. JADŁOSPIS – OBIADY

jadłospis w wersji pdf 30 stycznia – 2 lutego 2023 http://sp1.wroclaw.pl/wp-content/uploads/2023/01/Tydzien-30.01-03.02.pdf

jadłospis w wersji pdf 23-27 stycznia http://sp1.wroclaw.pl/wp-content/uploads/2023/01/Tydzien-23-27.01-1.pdf

jadłospis w wersji pdf 16-20 stycznia http://sp1.wroclaw.pl/wp-content/uploads/2023/01/Tydzien-16-20-stycznia.pdf

                                                                   

  

Alergeny:

 1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut).

 2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).

 3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).

 4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).

 5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie).

 6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).

 7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).

 8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie).

 9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).

10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).

12. Dwutlenek siarki.

13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie).

14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie).

Do przygotowania potraw na ciepło używamy oleju rzepakowego, a do surówek i sałatek oleje nierafinowane, np. oliwa z oliwek.

                         

                                                                  

                                   

                                                            

Skip to content