- DEKLARACJA OBIADOWA 2024/2025
http://sp1.wroclaw.pl/wp-content/uploads/2024/08/deklaracja-202425.docx - OPŁACANIE OBIADÓW ZA GRUDZIEŃ 2024
Od 2XII – 20XII jest 15 dni obiadowych
Uprzejmie proszę, aby płatności za rodzeństwo dokonywać pojedynczo (w osobnych przelewach)
Cena jednego obiadu wynosi 8 zł. Kwotę 15×8 zł =120 zł należy wpłacić od 5 do 15 GRUDNIA 2024 na konto szkoły.
Odpisy będą dokonywane tylko w przypadku zgłoszenia nieobecności MINIMUM jeden dzień wcześniej, telefonicznie 71 798 68 36 wewn. 113 lub mailowo barklo9789@edu.wroclaw.pl (uwaga, to nowy adres!)
Informacja dla rodziców: W razie nieobecności dziecka w szkole obiady można odwołać do godz. 10.00 dnia poprzedniego. W sytuacjach wyjątkowych – w danym dniu do godziny 8.00. Wtedy będzie możliwość odpisu za niezjedzony posiłek (odpisy za obiady można odbierać poprzez odliczenie danej kwoty od należności za przyszły miesiąc, koszt jednego obiadu wynosi 8 zł). Informacja o opłatach za obiady będzie pojawiać się na początku każdego miesiąca na stronie szkoły.
57 1020 5226 0000 6302 0416 3697
Szkoła podstawowa nr 1 im. Marii Dąbrowskiej
Ul. Nowowiejska 78
50-315 Wrocław
W tytule przelewu należy wpisać: „Obiady dla-imię, nazwisko i klasa dziecka -za miesiąc…”
(uwaga: prosimy o sprawdzenie, czy w tytule zapłaty jest aktualna klasa dziecka!)
W przypadku zapisu lub chęci zapisu dziecka na obiady proszę o zgłoszenie takiego zamiaru telefonicznie, mailowo lub osobiście (od poniedziałku do piątku w godzinach od 8: 00 do 10:00)
3. JADŁOSPIS – OBIADY
JADŁOSPIS 3-6 WRZEŚNIA – http://sp1.wroclaw.pl/wp-content/uploads/2024/08/JadL_ospis-03-06.09.pdf
JADŁOSPIS 9-13 WRZEŚNIA – http://sp1.wroclaw.pl/wp-content/uploads/2024/09/JadL_ospisy-09-13.09.pdf
JADŁOSPIS 16-20 WRZEŚNIA – http://sp1.wroclaw.pl/wp-content/uploads/2024/09/JadLospisy-16-20.09-1.pdf
JADŁOSPIS 23-27 WRZEŚNIA – http://sp1.wroclaw.pl/wp-content/uploads/2024/09/JadLospisy-23-27.09.pdf
JADŁOSPIS 30 WRZEŚNIA – 4 PAŹDZIERNIKA – http://sp1.wroclaw.pl/wp-content/uploads/2024/09/JadL_ospisy-30.09-04.10.pdf
JADŁOSPIS 7-11 PAŹDZIERNIKA – http://sp1.wroclaw.pl/wp-content/uploads/2024/10/JadL_ospis-07-11.10.pdf
JADŁOSPIS 14-18 PAŹDZIERNIKA – http://sp1.wroclaw.pl/wp-content/uploads/2024/10/JadL_ospisy-14-18.10.pdf
JADŁOSPIS 21-25 PAŹDZIERNIKA – http://sp1.wroclaw.pl/wp-content/uploads/2024/10/Jadlospisy-21-25.10.pdf
JADŁOSPIS 28-31 PAŹDZIERNIKA – http://sp1.wroclaw.pl/wp-content/uploads/2024/10/JadL_ospis-28-30.10.pdf
JADŁOSPIS 4-8 LISTOPADA – http://sp1.wroclaw.pl/wp-content/uploads/2024/10/JadL_ospisy-04-08.11.pdf
JADŁOSPIS 12-15 LISTOPADA – http://sp1.wroclaw.pl/wp-content/uploads/2024/11/Jadlospisy-11-15.11.pdf
JADŁOSPIS 18-22 LISTOPADA – http://sp1.wroclaw.pl/wp-content/uploads/2024/11/JadL_ospisy-18-23.11.pdf
JADŁOSPIS 25-29 LISTOPADA – http://sp1.wroclaw.pl/wp-content/uploads/2024/11/JadL_ospis-JadL_ospisy-25-29.11.pdf
JADŁOSPIS 2-6 GRUDNIA – http://sp1.wroclaw.pl/wp-content/uploads/2024/11/JadL_ospis-02-06.12-1.pdf
JADŁOSPIS 9-13 GRUDNIA http://sp1.wroclaw.pl/wp-content/uploads/2024/12/JadLospis-09-13.12.pdf
Alergeny:
1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut).
2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie).
6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie).
9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
12. Dwutlenek siarki.
13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie).
14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie).
Do przygotowania potraw na ciepło używamy oleju rzepakowego, a do surówek i sałatek oleje nierafinowane, np. oliwa z oliwek.