E-dziennik

Plan Lekcji

Pomoc Psychologiczna

  1. Rodziców uczniów, którzy będą jedli obiady w szkole w roku szkolnym 2022/23, prosimy, aby na początku września wypełnili deklarację http://sp1.wroclaw.pl/wp-content/uploads/2022/09/obiady-deklaracja.pdf

2. OPŁACANIE OBIADÓW ZA WRZESIEŃ
od 5 WRZEŚNIA do 30 WRZEŚNIA jest 20 dni obiadowych

Kwotę 20 x 5,20zł = 104 zł należy wpłacić do 9 września na konto szkoły
Odpisy będą dokonywane tylko w przypadku zgłoszenia nieobecności MINIMUM jeden dzień wcześniej, telefonicznie 71 798 68 36 wewn. 113 lub mailowo jussos0027@edu.wroclaw.pl
Płatności możliwe są tylko przelewem na konto bankowe w banku PKO BP: 57 1020 5226 0000 6302 0416 3697
Szkoła Podstawowa nr 1 im. Marii Dąbrowskiej
ul. Nowowiejska 78
50-315 Wrocław

W tytule przelewu należy wpisać:  „Obiady dla – imię, nazwisko i klasa dziecka – za miesiąc….”
(UWAGA: prosimy o sprawdzenie, czy w tytule zapłaty jest aktualna klasa dziecka!).

3. JADŁOSPIS – OBIADY 19.09. – 30.09.

                         

                                            Jadłospis jesienny                                           

DzieńZupaII DanieDeser
Poniedziałek
19.09.2022r.
  Kapuśniak z młodej kapusty z jarzynami posypany natką pietruszki (300 ml)1,7,9  Pierś z kurczaka duszona w sosie warzywnym (90g/50ml) podana z makaronem świderki (180g) 1,7Śliwka (110g) Kompot z owoców sezonowych  (200 ml)
778 kcal, białko: 40,6 g, tłuszcz: 17,4 g, węglowodany: 100,8 g
Wtorek
20.09.2022r.
Barszcz czerwony z jarzynami, zabielany, posypany natką pietruszki (300 ml) 1,7,9
Kotlet schabowy (90g) podany z młodymi ziemniakami (150g), marchew z groszkiem przygotowana na parze (90g) 1,3,7,9  
Nektarynka (120 g), Lemoniada cytrynowa
(200 ml)
767.3 kcal, białko: 33,1 g, tłuszcz: 32,6 g, węglowodany: 78,8 g
Środa
21.09.2022r.
Zupa koperkowa z jarzynami (300 ml) z dodatkiem śmietany 1,7,9Gołąbki z ryżem i mięsem wieprzowym w sosie pomidorowym podane z bułką pszenną 1,9Jabłko (180g), Herbata miętowa (200 ml)
785,5 kcal, białko: 26,6 g, tłuszcz: 38,8 g, węglowodany: 73,8 g
Czwartek
22.09.2022r.
Zupa krem pomidorowo-paprykowy z dodatkiem jarzyn i śmietany, posypana prażonymi pestkami dyni i nasionami słonecznika (300 ml)1,7,9Filet z indyka sauté podany z młodymi ziemniakami i surówką z kiszonych ogórków z dodatkiem papryki i cebuli 1,3,7Banan (120 g), Lemoniada truskawkowa (200ml)
741 kcal, białko:38,7 g, tłuszcz:21,7 g, węglowodany: 95,3 g
Piątek
23.09.2022r.
Zupa z czerwonej soczewicy z marchewką, porem i selerem z dodatkiem śmietany (300 ml) 1,7,9Naleśniki z serem i brzoskwiniami polane sosem truskawkowo-jogurtowym (220g/50ml) 1,3,7Gruszka (160g) Herbata czarna z cytryną (200 ml)
 769,7 Kcal, białko:21,7 g, tłuszcz: 30,8 g, węglowodany: 94,2 g

                                            Jadłospis jesienny                                           

DzieńZupaII DanieDeser
Poniedziałek
26.09.2022r.
Kapuśniak z kiszonej kapusty z jarzynami (300 ml)1,9Kotlety jajeczno-brokułowe z dodatkiem sera gouda (90 g)
podane z ziemniakami (150g)
oraz marcheweczką mini (90g)3,7
Banan (120g) Kompot  (200 ml)
743.7 kcal, białko:18,5 g, tłuszcz:24,3 g, węglowodany: 106,1g
Wtorek
27.09.2022r.
  Zupa pomidorowa z jarzynami i makaronem kolanka,
z dodatkiem śmietany
(300 ml)1,7,9  
Pierogi z mięsem polane smażoną cebulką (5 sztuk)1,3  Gruszka (160 g), Herbata czarna
z miodem i cytryną
(200 ml)  
706,1kcal, białko:20,2 g, tłuszcz:32,2 g, węglowodany:76,9 g
Środa
28.09.2022r.
  Zupa jarzynowa
z ziemniakami, posypana  koperkiem, zabielana śmietaną (300 ml)1,7,9  
Pierś z kurczaka na parze (90 g) podana z mixem kasz – bulgur, gryczana z cebulką i papryką (190g).Nektarynka (120g), Herbata o smaku mailnowym       (200 ml)
703,3kcal, białko:31,4 g, tłuszcz:30 g, węglowodany:69,3g
Czwartek
29.09.2022r.
Zupa ryżowa z jarzynami
z dodatkiem śmietany  (300 ml) 1,7,9
Miruna na parze (90 g) podana z pomarańczowym puree (150 g) i kapustą kiszoną z dodatkiem marchewki (90g) 1,4,7Jabłko (180 g), Herbata miętowa (200ml)
724,9kcal, białko:33,8 g, tłuszcz:18,4 g, węglowodany:95,5 g
Piątek
30.09.2022r.
Grochówka z kiełbasą wiejska i jarzynami (300 ml) 1,9Pampuchy w sosie jogurtowo-jagodowym (4 sztuki)1,3,7Śliwka (110g), Herbata truskawkowa (200 ml)
 763,3kcal, białko: 24,4 g, tłuszcz: 25 g, węglowodany:130,3g

                                   

                                                            

Alergeny:

 1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut).

 2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).

 3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).

 4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).

 5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie).

 6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).

 7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).

 8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie).

 9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).

10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).

12. Dwutlenek siarki.

13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie).

14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie).

Do przygotowania potraw na ciepło używamy oleju rzepakowego, a do surówek i sałatek oleje nierafinowane, np. oliwa z oliwek.

Skip to content